9°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

12.08.2020 / 11:26 Politika - Zastupnica u parlamentu BiH

Mirjana Marinković Lepić kandidatkinja NS za gradonačelnicu Tuzle

Mirjana Marinković Lepić kandidatkinja NS za gradonačelnicu Tuzle
Mirjana Marinković Lepić / Vijesti.ba
Mirjana Marinković Lepić, zastupnica u parlamentu Bosne i Hercegovine, kandidatkinja je Naše stranke za gradonačelnicu Tuzle - potvrdio je sinoć Glavni odbor te stranke.

Marinković Lepić kaže da je veliki izazov biti kandidatkinja za tu funkciju, ali i kuriozitet s obzirom da je Tuzla imala gradonačelnicu krajem 19. vijeka.

Ističe da će se u svom radu posvetiti rješavanju ekoloških problema s kojima se Tuzla susreće već godinama.

- Mislim da je to najvažnije pitanje, jer Tuzlu danas označavaju kao najzagađenijim gradom u Evropi. Moj prioritet će biti rješavanje problema grijanja, ali i borba za namjenska sredstava koja Tuzla dobiva od Termoelektrane zbog zagađenja zraka. Jedan od ključnih problema je infrastruktura koja muči građane prigradskih naselja, a to je neriješeno pitanje vodosnabdijevanja - istaknula je ona.

Kaže da je svjesna da borba za mjesto gradonačelnice Tuzle neće biti nimalo lagana, ali navodi da ima namjeru svemu pristupati s argumentima.

-Za mene su presudni argumenti i činjenice, a ne negativna kampanja koja je već počela na društvenim mrežama. Ja takvu negativnu kampanju ne želim voditi - poručila je.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo