0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

12.08.2020 / 09:55 Fudbal - "I Bambi je uz Mejdan“

Mladi fudbaleri 'Bambija' će novac od humanitarne utakmice donirati Mejdanu

Mladi fudbaleri 'Bambija' će novac od humanitarne utakmice donirati Mejdanu
Foto: Fena / Vijesti.ba
Mladi fudbaleri Sportskog kluba "Bambi“ žele pomoći najvećem tuzlanskom sportskom centru Mejdan u sanaciji šteta od nedavnih poplava te će u nedjelju, 16. augusta organizirati humanitarnu utakmicu na koju će pozvati svoje roditelje i sve građane Tuzle.

Akcija je nazvana "I Bambi je uz Mejdan“, a dječaci će sav prikupljeni novac sami uručiti menadžmentu Mejdana.

- Gdje ćemo igrati kada krene jesen i zima, pitali su me. Meni je to bio povod da naši treninzi u nedjelju budu humanitarnog karaktera. Sretan sam što naša djeca u 'Bambiju' tako razmišljaju. Oduvijek smo igrali u Mejdanu i želimo pomoći ovom najvažnijem sportskom centru u Tuzli - rekao je Feni direktor Sportskog kluba "Bambi" Enes Mešanović.

Akcija će biti realizirana na način da će svi posjetitelji svoju donaciju moći staviti u kutiju koja će biti postavljena na ulazu. Novac će tokom sljedeće sedmice biti predat Sportskom centru Mejdan.

- Prilika je ovo i za jedno lijepo druženje. Mi želimo poslati sportsku poruku da svi naši roditelji i naši dječaci pokazuju kako se živi za svoj grad. Svi koji ovako razmišljaju neka nam se pridruže - rekao je Mešanović.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo