11°C
Mostar 16°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

10.08.2020 / 14:16 Crna hronika - Osnovni sud u Brčkom

Produžen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubojstva navijača 'Crvene zvezde'

Produžen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubojstva navijača 'Crvene zvezde'
Foto: Arhiv
Na prijedlog Tužiteljstva Brčko distrikta, Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor M.D. (22), jednom od dvojice osumnjičenih za pokušaj ubojstva navijača FK Crvena zvezda u lipnju ove godine.

Pritvor M.D. iz Brčkog, koga se sumnjiči i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, produžen je za dva mjeseca zbog opasnosti da će pobjeći i uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak.

Produženje pritvora u ovom slučaju uslijedilo je nakon što je trajanje istovjetne mjere produženo i u predmetima za izvršena ubojstva za koja se pred lokalnim pravosuđem u distriktu Brčko aktivno procesuira šest osoba, priopćilo je Tužiteljstvo Distrikta.

Iz Tužiteljstva podsjećaju kako je na njihov prijedlog u zadnjih nekoliko mjeseci, radi uspješnog vođenja kaznenog postupka, u kazneno-popravne zavode upućen veći broj osumnjičenih odnosno optuženih osoba.

U pritvorskim jedinicama zavoda u BiH trenutno je pritvoreno devet osoba iz Brčkog koje Tužiteljstvo procesuira zbog više teških kaznenih djela izvršenih na tom području u kratkom vremenskom razdoblju.

Šestorica od njih optužena su ili osumnjičena za kaznenan djela ubojstva, od čega petorica za ubojstva na svirep način - Suan Halilović, Samid Šabanović, Nihad Hukić i Suvad Djedović (otmica i svirepo ubojstvo Edina Zejćirovića), te Dalibor Jovičević (svirepo ubojstvo oca Slavka Jovičevića).

Uz to, potvrđena je optužnica i protiv Dušana Ilića (ubojstvo Slavena Marčete, počinjeno automobilom), dok se s druge strane M.D. i još jedna identificirana osoba sumnjiče za nedavni pokušaj ubojstva navijača Crvene zvezde.

"Protiv njih dvojice vodi se istraga zbog sumnje da su pucnjevima iz automatskog oružja na vozila u koloni drugog pokušali lišiti života, teško ranivši maloljetnika iz Prijedora", navodi se u priopćenju.

Iz Tužiteljstva ističu kako je među pritvorenima i zastupnik u Skupštini Distrikta, osumnjičen za zlouporabu službenog položaja ili ovlaštenja u vezi s dodjelama grantova udruženjima građana, te P.B. koga se sumnjiči za tešku krađu oduzimanjem veće sume novca iz firme FAMM.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo