0°C
Mostar 5°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 0°C

10.08.2020 / 11:23 Tenis - Općina Centar

Veliko interesovanje za besplatnu školu tenisa za osobe starije od 35 godina

Veliko interesovanje za besplatnu školu tenisa za osobe starije od 35 godina
Foto: Vijesti.ba

Besplatna škola tenisa za osobe starije od 35 godina, namijenjena stanovnicima Općine Centar, započela je s realizacijom 1. augusta na teniskim terenima na Koševu.

Već u prvoj sedmici za ovaj projekt interes je iskazao veliki broj građana, što ujedno pokazuje i opravdanost projekta kojeg realizira JU "Centar za sport i rekreaciju" čiji je osnivač Općina Centar. Prema predviđenom programu i dinamici rada časovi se održavaju tri puta sedmično i to utorkom i četvrtkom u 21 sat i nedjeljom u 10 sati, saopćeno je iz Općine Centar.

- Na naše veliko iznenađenje interesovanje za ovaj projekt je zaista veliko. Već u prvoj sedmici imamo oko 80 prijava, a očekujemo prijave i u narednim danima. Prvobitno smo planirali da se treninzi odvijaju tri puta sedmično, ali zbog velikog interesovanja broj treninga će sigurno biti povećan. Prijavljene smo podijelili u grupe od po 12 polaznika kako bismo ispoštovali preporuke kriznih štabova i održali distancu zbog sprječavanja širenja koronavirusa, pojasnio je trener Damir Jusufbegović.

Također, u okviru projekta "365 sport plus" koji finansira Općina Centar, već nekoliko godina realizira se i projekt besplatne škole tenisa za osnovce.

U proteklom periodu Općina Centar izdvojila je značajna finansijska sredstva za modernizaciju teniskih terena na lokalitetu sportskog kompleksa Koševo, a u toku je i priprema planske dokumentacije za izgradnju najmodernijeg teniskog centra na lokalitetu Betanije, u najvećoj gradskoj zelenoj rekreativnoj zoni.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo