-4°C
Mostar -1°C
Tuzla 0°C
Banja Luka 0°C
Bihać -2°C
Powered by Dark Sky

10.08.2020 / 10:13 Politika - Prijedlog DF-a

Dr. Malićbegović nova kandidatkinja za ministricu zdravstva KS

Dr. Malićbegović nova kandidatkinja za ministricu zdravstva KS
Foto: Vijesti.ba

Razumijevajući složenost epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo Demokratska fronta želi prekinuti nepotrebne i opasne političke igre oko imenovanja novog kantonalnog ministra zdravstva tako što će ponuditi...

... stranački neovisnu osobu za ministricu zdravstva, dr. Draženku Malićbegović, dokazanu stručnjakinju u području javnog zdravstva.

Dr. Draženka Malićbegović rođena je 1959. godine u Vlasenici i trenutno obnaša dužnost pomoćnice ministrice u sektoru zdravstva Ministarstva civilnih poslova BiH. U svojoj bogatoj karijeri dr. Malićbegović bila je pomoćnica federalnog ministra zdravstva, sektor za organizaciju zdravstvene zaštite, projekt koordinator projekta za primarnu zdravstvenu zaštitu Federalnog ministarstva zdravstva koji je vođen u saradnji sa Svjetskom bankom, a trenutno je odlukom Vijeća ministara BiH odgovorna osoba za Međunarodne zdravstvene propise BiH pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Živi u Sarajevu i majka je dvoje djece. Kao izuzetan poznavatelj područja javnog zdravstva, te osoba koja je već aktivna u djelovanju BiH u borbi protiv pandemije koronavirusa, dr. Draženka Malićbegović je upravo osoba čiji doprinos je nužan u trenutno epidemiološki najugroženijem području u BiH, a to je prema svim dostupnim podacima upravo Kanton Sarajevo.

Zahvaljujemo dr. Nijazu Štitkovcu, istaknutom članu DF-a, na prihvaćanju kandidature od koje je odgovorno sam naknadno odustao ne želeći da njegovo ime bude prepreka u kadrovskom rješavanju pozicije koja je zasigurno jedna od trenutno najodgovornijih u državi. Demokratska fronta nastavlja djelovati odgovorno, konstruktivno i kompromisno u interesu građana Kantona Sarajevo i cijele Bosne i Hercegovine.

Očekujemo imenovanje nove ministrice u najkraćem roku, saopćio je DF.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo