12°C
Mostar 18°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

10.08.2020 / 09:31 Muzika i Film - Ove godine online

Poznat žiri Mediteran Film Festivala

Poznat žiri Mediteran Film Festivala
Foto: FENA

I ove godine u žiriju Mediteran Film Festivala (MFF) sjedit će zvučna imena.

O najboljem filmu u kategoriji dugometražnog dokumentarca odlučivat će Bojana Burnać redateljica i direktorica fotografije, slovenski redatelj Dušan Moravec i hrvatska glumica Ivana Roščić.

U kategoriji kratkog dokumentarnog filma o najboljima će odlučivati Joško Lokas poznati voditelj, autor, urednik i producent, Tina Šmalcelj bh. redateljica i scenaristica te hrvatski glumac Goran Bogdan.

Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije dugometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu 'Grand Prix' festivala – čiji je pokrovitelj HT Eronet, te najboljim autora iz kategorije kratkometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu 'Best Short' čiji je pokrovitelj Podravka.

Podsjećamo, dvadeset i prvo izdanje Mediteran Film Festivala bit će održano od 19. do 22. kolovoza u online formatu. U službenom programu ovogodišnjeg festivala bit će prikazano dvadeset dokumentarnih filmova, deset u konkurenciji dugometražnog te deset u konkurenciji kratkometražnog dokumentarca, priopćili su iz MFF-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo