6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

09.08.2020 / 10:09 Regija - Turizam

Gužve turista na autocestama Slovenije i Hrvatske

Gužve turista na autocestama Slovenije i Hrvatske
Drugi udarni turistički vikend u subotu je na ceste Slovenije i Hrvatske donio goleme gužve koje su na autocestama u Hrvatskoj počele još u petak, prenosi Hina.

Prema podacima Hrvatskih autocesta, u petak je na naplatnoj postaji Lučko na autocestu ušlo 37.601 vozilo, što je samo 7,5 posto manje vozila negoli na isti petak prošle godine.

Kolone vozila s turistima iz Njemačke, Austrije, Češke koji su krenuli prema Hrvatskoj počele su se formirati u subotu u ranim jutarnjim satima već u Austriji, pred ulazom na tunel Karavanke u smjeru Slovenije.

U jednom trenutku kolona automobila bila je dugačka oko 16 kilometara. Gužva nije jenjavala ni tijekom dana pa je oko 14 sati na tom dijelu kolona bila oko 11 kilometara.

Zbog velikog broja vozila promet kroz tunel povremeno se zatvarao. Najveći dio jutarnjeg prometa kasnije se prebacio u Hrvatsku pa je do podneva na naplatnoj postaji Lučko zabilježen ulazak 25.771 vozila ili samo 2 i pol posto manje nego iste subote prošle godine.

U poslijepodnevnim satima na ulasku iz Slovenije u Hrvatsku kolone su bile od 2 do 9 kilometara, ovisno o graničnom prijelazu. U kasnim poslijepodnevnim satima na više dionica autoceste Zagreb Split vozilo se usporeno zbog gustog prometa.

Ovi podaci samo potvrđuju ranije prognoze da bi ovog vikenda u Hrvatskoj moglo biti oko milijun turista.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo