9°C
Mostar 11°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

08.08.2020 / 23:08 Fudbal - Poznati svi parovi

Barcelona u četvrtfinalu Lige prvaka na Bayern

Barcelona u četvrtfinalu Lige prvaka na Bayern
Foto: Vijesti.ba
Barcelona i Bayern u potpunosti su opravdali uloge favorita u dva posljednja revanš susreta osmine finala te tako ovjerili posljednje ulaznice za četvrtfinale Lige prvaka, odnosno svojevrsni Final Eight u Lisabonu.

Barca je na Nou Campu dočekala Napoli sa 1:1 iz prvog meča, no već nakon prvog poluvremena bilo je jasno koja ekipa će se naći u avionu za Portugal.

Lenglet je glavom u desetoj minuti nakon kornera doveo domaće u vodstvo, zatim je u 23. minuti Messi u padu zatresao mrežu gostiju i udvostručio prednost Katalonaca. Na 3:0 je povećao Suarez s bijele tačke, da bi u petoj minuti nadoknade poluvremena Insigne također realizovao penal.

Ispostavilo se da je tih 3:1 bilo i konačan rezultat, golova u drugom dijelu meča nije bilo.

Bayern je imao ogromnu prednost iz prvog susreta sa Chelseajem (3:0), novim trijumfom od 4:1 tek je dotukao londonske Plavce.

Mrežu gostiju načeo je Robert Lewandowski u desetoj minuti iz jedanaesterca, Ivan Perišić je na asistenciju Poljaka u 24. minuti povećao na 2:0. Tammy Abraham je u finišu prvog poluvremena smanjio na 2:1, da bi Tolisso (ponovo Lewandowski asistent) u 76. minuti ponovo vratio Bayernu dva gola prednosti.

Lewandowski glavom postavljao konačnih 4:1 u 83. minuti i tako obilježava minhensku večer.

Sada su poznati svi parovi četvrtfinala u Lisabonu, susreti će se igrati od 12. do 15. avgusta:

Atalanta – PSG

RB Leipzig – Atletico

Barcelona – Bayern

Manchester City – Lyon


(Vijesti.ba)

Izdvajamo