13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

08.08.2020 / 11:48 Crna hronika - Napad huligana u Mostaru

Epilog divljanja Ultrasa: Povrijeđena djevojka, polupana auta

Epilog divljanja Ultrasa: Povrijeđena djevojka, polupana auta
Foto: Avaz

Јedna osoba povrijeđena, najmanje tri automobila su oštećena, polupana stakla i inventar ugostiteljskih i drugih objekata, epilog je, prema prvim informacijama, jutrošnjeg huliganskog napada grupe od pedesetak navijača Zrinjskog u Fejićevoj i ulici Huse Maslića u Mostaru.

"Ultrasi" su oko 8:20 sati u pohod krenuli preko Šemovca i Starog mosta, a potom su, došavši u Fejićevu ulicu počeli bacati pirotehnička sredstva, kamenice i, praktično, sve što im je došlo pod ruku. Tako su pogodili pepeljarom, jednu djevojku nanijevši joj ozljede.

Јedan autombil parkiran u ulici Huse Maslića je počeo gorjeti nakon što je u njegovu blizinu bačeno pirotehničko sredstvo, dok je na drugom razbijeno vjetrobransko staklo.



Dolaskom policije, huligani su se razbježali preko Carinskog mosta prema Centru 2, a kako je rečeno iz MUP-a HNK, trenutno se radi na njihovom lociranju.

Inače, iz MUP-a HNK su naveli da je policija obaviještena u 8.20 sati o tome "da je grupa huligana prešla preko Šemovca i Starog mosta u Fejićevu ulicu, gdje narušava javni red i mir".

- Bilo je tako strašno, kao da je rat, ponovo. Divljali su, rušili sve pred sobom. Ne mogu vjerovati da je policija ovo dopustila - rekla je kroz suze jedna Mostarka.

Pojačano je prisustvo policije.



(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo