17°C
Mostar 15°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

08.08.2020 / 10:35 Kultura - Mostar

'Presuda: Tiha likvidacija' Seada Đulića večeras na sceni MTM-a

'Presuda: Tiha likvidacija' Seada Đulića večeras na sceni MTM-a
Foto: FENA

Mostarski teatar mladih (MTM) večeras će na Memorijalnoj sceni 2532 publici predstaviti 99. reprizu predstave "Presuda: Tiha likvidacija", u 20.30 sati.

Posljednje izvedbe spomenute predstave igraju se pod motom Jurimo stotu, s ambicijom da se stota repriza odigra do kraja kolovoza ove godine kada počinje 45. Mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike.

Predstava "Presuda: Tiha likvidacija" autorski je projekt Seada Đulića koja je igrana širom Bosne i Hercegovine, te Hrvatske i Srbije. Izvedena je na više festivala na kojima je i nagrađivana, priopćeno je iz eMTeeM-a.

Kazališni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je, nakon izvedbe na festivalu Kestenburg u Banja Luci, zapisao kako Sead Đulić sam na pozornici prekapa po svom životu skupljenom u 50 kutija od cipela.

"Fragmenti njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su 50 kutija koje po željama iz publike vadi, otvara i raspliće svoj život. I vesela i tužna, tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li kada je trebalo učiniti nešto to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva", mišljenja je Bičanić.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo