5°C
Mostar 11°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

07.08.2020 / 17:58 Politika - Značaj regionalne saradnje

Borenović i Vučić se sastali u Beogradu

Borenović i Vučić se sastali u Beogradu
Foto: PDP - Vijesti.ba

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

U otvorenom i iskrenom razgovoru istaknut je značaj regionalne saradnje zemalja Zapadnog Balkana, kao i održavanja dobrih međustranačkih odnosa PDP-a i SNS-a, čiji je Vučić lider. Predsjednik Vučić je naglasio svoju opredjeljenost ka ekonomskoj saradnji i trajnoj regionalnoj stabilnosti.

"Borenović je Vučiću iznio stavove o ključnim ekonomskim i demografskim izazovima s kojima se suočava Republika Srpska, kao i o veoma složenim političkim odnosima unutar BiH. On je istakao značaj Srbije za Republiku Srpsku, kako u ekonomskom, tako u kulturnom, duhovnom i nacionalnom smislu. Predsjednik Srbije je naglasio da Republika Srpska uvijek može očekivati podršku i pomoć Srbije, bez miješanja u unutrašnje političke i partijske odnose. Sagovornici su tokom sastanka u Novom dvoru, sjedištu predsjednika Srbije, istakli važnost poštovanja Dejtonskog sporazuma na kojem počiva dvoentitetsko ustavno uređenje BiH i jasno definisana trajna pozicija Republike Srpske", navodi se u saopćenju.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo