20°C
Mostar 22°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 22°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

06.08.2020 / 15:06 Politika - Zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH

Brkić razgovarao s počasnim konzulom BiH u Libanonu Issom

Brkić razgovarao s počasnim konzulom BiH u Libanonu Issom
Foto: Fena / Vijesti.ba
Zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić telefonski je razgovarao s počasnim konzulom BiH u Republici Libanon Zijadom Issom.

Brkić je uime Ministarstva vanjskih poslova BiH i u osobno ime počasnom konzulu Issi izrazio najdublju sućut povodom tragičnog događaja, razorne eksplozije i pogibije djelatnika na osiguranju Počasnog konzulata BiH u Bejrutu, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Tijekom razgovora Brkić se interesirao za trenutačno stanje u Bejrutu nakon razorne eksplozije koja se prije dva dana dogodila u glavnom gradu Libanona i o mogućim vidovima pomoći stanovništvu stradalog Bejruta.

Počasni konzul Issa je zahvalio zamjeniku Brkiću na brizi, interesiranju i potpori te naglasio kako je u ovom trenutku najvažnije pomoći nastradalim žiteljima Bejruta.

S obzirom na to da je Počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Bejrutu uništen u eksploziji, počasni konzul Issa je izvijestio kako će već od  ponedjeljka, 10. kolovoza 2020. godine, Počasni konzulat početi funkcionirati na novoj lokaciji, te će biti na usluzi svima kojima je potrebna konzularna pomoć. Istaknuo je važnost Počasnog konzulata BiH koji predstavlja sponu između BiH i Libanona.

Sugovornici su izrazili nadu da će se Bejrut čim prije oporaviti nakon tragičnog događaja, posebice imajući u vidu da je grad kroz povijest prolazio kroz mnogo teških situacija i iznova se uzdizao.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo