15°C
Mostar 17°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

06.08.2020 / 12:24 BiH - Okolić sa Tatarom

Saradnja u projektu školovanja kadeta OS BiH na vojnim akademijama u Turskoj

Saradnja u projektu školovanja kadeta OS BiH na vojnim akademijama u Turskoj
Foto: Vijesti.ba

Zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirko Okolić primio je danas novoimenovanog turskog vojnog atašea pukovnika Mustafu Sitkija Tatara, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji ministarstava odbrane i oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Okolić je pukovniku Tataru zaželio sretan početak službe u BiH i zahvalio na značajnom angažmanu Turske na različitim projektima pomoći Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH. Posebno je istaknuto školovanje kadeta BiH na vojnim akademijama u Turskoj.

Također je istakao da su Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH uvijek imali veoma dobru saradnju sa vojnim atašeima Republike Turske u BiH, koja je značajno doprinijela jačanju kapaciteta Oružanih snaga BiH.

Tatar je zahvalio Okoliću na prijemu, istakavši da će Republika Turska i dalje pružati podršku BiH, te je izrazio svoju želju za unapređenje saradnje na polju školovanja kadeta OS BiH na vojnim akademijama u Republici Turskoj. Naglasio je da će biti na raspolaganju za sve buduće projekte bilateralne saradnje dvaju ministarstava, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo