10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

06.08.2020 / 12:11 Fudbal - Trener Željezničara

Osim: Znamo da nas u Bijeljini očekuje nezgodan protivnik

Osim: Znamo da nas u Bijeljini očekuje nezgodan protivnik
Foto: FENA

Fudbaleri Željezničara otputovali su danas u Bijeljinu gdje ih sutra očekuje meč drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Radnika.

Željezničar je pobjedom nad Veležom otvorio novu sezonu i s optimizmom ulazi u meč s Radnikom. Trener Željezničara Amar Osim ističe da njegovu ekipu očekuje nezgodan protivnik, ali vjeruje mogu doći do pobjede.

- Protivnik je nezgodan, pogotovo s trenerom koji ih sada vodi, gdje se uvijek igra tvrdo, neću reći zatvoreno, ali ne dešava se previše stvari. Protiv takvih ekipa je prilično nezgodno igrati, znaju šta mogu i znaju način na koji žele ostvariti cilj. S druge strane, mi imamo svoje adute, bolju situaciju s igračima nego posljednje kolo jer su neki igrači spremni, neki imaju pravo nastupa. To nam daje pravo na optimizam, s tim što znamo da ćemo morati biti na visokom nivou kao što smo bili protiv Veleža da bismo ostvarili povoljan rezultat - kazao je Osim.

Igrač Željezničara Frane Ikić također očekuje teško gostovanje, ali ističe da očekuje pobjedu.

- Trebamo nastaviti dobar niz, već u utorak nas čeka utakmica sa Borcem, tako da se nadamo da ćemo u dobrom raspoloženju dočekati i taj meč. Atmosfera u ekipi je odlična, vraća nam se nekoliko igrača tako da kompletni dočekujemo utakmicu s Radnikom - izjavio je Ikić.

Susret Radnik - Željezničar igra se u petak u 17 sati. Glavni sudija na meču je Dragan Petrović iz Banje Luke, pomoćnici su Amer Macić i Mirza Demir, a četvrti sudija je Luka Bilbija.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo