15°C
Mostar 17°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

06.08.2020 / 12:04 Regija - Čelnik SDSS-a

Pupovac: Teško griješi svatko tko misli da država može biti opravdanje za zločin

Pupovac: Teško griješi svatko tko misli da država može biti opravdanje za zločin
Foto: Vijesti.ba

Teško griješi svatko tko misli da država može biti opravdanje za zločine, poručio je u četvrtak čelnik SDSS-a Milorad Pupovac u Uzdolju kod Knina, gdje je održana komemoracija za osam srpskih žrtava ubijenih na današnji dan prije 25 godina, dan nakon Oluje.

"Svatko tko misli da država može biti opravdanje za takve zločine i da se može graditi ostavljajući ovakvu vrstu tragova iza sebe, teško griješi. Još više griješe oni koji misle da se mir u zemlji može graditi na tome da se zanemaruju ovakva stradanja i da se ne pokazuje empatija za patnje koje su ljudi prošli", istaknuo je Pupovac.

Naglasio je da su žrtve u Uzdolju "mučki i neljudski" ubili oni koji misle "da čine veliko djelo i misleći da velike stvari opravdavaju takvo nedjelo".

Pupovac je ustvrdio da će se na ovakvim komemoracijama okupljati i ubuduće, "kako bi čuli osudu tog zločina, ali i da bi čuli da oni kojima je posao da utvrde tko je to počinio naprave ono što od njih zakon traži".

Cilj im je, naveo je, da stradali ne budu povod za mržnju ili koju lošu misao o ljudima koji takvo mišljenje ili bilo koju lošu misao nisu zaslužili, prenosi Hina.

Tijekom komemoracije služen je parastos ispred spomen obilježja stradalima u Uzdolju, gdje su predstavnici lokalnih vlasti položili vijence i svijeće, odavši počast ubijenima.

Tog 6. kolovoza 1995. ubijeni su Stevan, Janja i Đurđija Berić, Miloš Ćosić, te Sava, Milica, Jandrija i Krstan Šare. Za zločin u Uzdolju još nitko nije kazneno odgovarao.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo