°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

05.08.2020 / 20:53 Fudbal - Evropska liga

Copenhagen slavio protiv Basaksehira, Shakhtar opet bolji od Wolfsburga

Copenhagen slavio protiv Basaksehira, Shakhtar opet bolji od Wolfsburga

Nastavljene su utakmice osmine finala Evropske lige nakon kojih smo dobili dva tima učesnika četvrtfinala. To su Copenhagen i Shakhtar.

Nakon višemjesečne pauze vratila nam se Evropska liga, pa smo tako dobili i prva dva putnika u narednu rundu takmičenja.

Basaksehir je, nakon osvajanja titule prvaka Turske, gostovao Copenhagenu sa jednim golom prednosti iz prvog duela, ali je revanš u Danskoj završen rezultatom 3:0 za domaćina.

Već u četvrtoj minuti Older Wind je doveo domaći tim u vodstvo i tako je prednost turskog kluba odmah anulirana. Unutar osam minuta nastavka domaći su riješili sve brige oko plasmana dalje.

Prvo je u 53. minuti ponovo Wind pogodio, ovaj put nakon jedanaesterca i igranja rukom u kaznenom prostoru jednog od gostujućih igrača, da bi konačnih 3:0 postavio Rasmus Falk nakon solo prodora. Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višća odigrao je svih 90 minuta u gostujućem sastavu.

Razloga za veliko slavlje imat će igrači i navijači Shakhtara. Ukrajinski tim dočekao je Wolfsburg i susret je završen pobjedom domaćih (3:0), tako da Shakhtar ide dalje nakon pobjede na gostovanju u prvom susretu rezultatom 2:1.

Vidjeli smo danas crvene kartone na obje strane. Prvo je u 68. minuti Shakhtar ostao sa igračem manje nakon što je direktan crveni dobio Davit Khocholava, da bi samo dvije minute kasnije ‘uzvratio’ i na drugoj strani John Brooks sa dva žuta kartona.

Nevjerovatne četiri minute vidjeli smo od domaćeg tima na kraju. Moraes je pogodio dva puta i jednom Solomon u rasponu od 89. do 93. minute, tako da se prolazu raduje ukrajinski sastav.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo