15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

05.08.2020 / 17:45 Regija - MVEP

U eksploziji u Bejrutu ozlijeđen hrvatskih državljanin

U eksploziji u Bejrutu ozlijeđen hrvatskih državljanin
Foto: Vijesti.ba

Jedan hrvatski državljan je lakše ozlijeđen u stravičnoj eksploziji skladišta amonijevog nitrata u Bejrutu, no nema smrtno stradalih hrvatskih državljana, objavilo je u srijedu Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

U eksploziji u Bejrutu više od 100 osoba je poginulo, a više od 4000 je ozlijeđeno, no strahuje se da će taj broj rasti jer je još ljudi ostalo zarobljeno u ruševinama.

"U trenutku eksplozije u Bejrutu se nalazilo 11 hrvatskih pomoraca od kojih je jedan lakše ozlijeđen. Za sada nema službenih podataka da je netko od hrvatskih državljana smrtno stradao", odgovorio je MVEP na upit Hine.

Ministarstvo podsjeća da nadležno hrvatsko veleposlanstvo u Egiptu prati situaciju te stoji na raspolaganju hrvatskim državljanima za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć u okviru svojih nadležnosti.

MVEP je libanonskim vlastima i obiteljima žrtava izrazio najdublju sućut te iskazao nadu u brzi oporavak stradalih, dodaje se u priopćenju.

"Republika Hrvatska i hrvatski narod solidarni su s Libanonom i svim njegovim građanima", ističe se u priopćenju.

Nakon katastrofalne eksplozije u utorak u bejrutskoj luci  Libanon je u srijedu proglasio izvanredno stanje na dva tjedna za grad Bejrut.

Vlada je također odlučila staviti u kućni pritvor sve dužnosnike bejrutske luke koji su bili zaduženi za nadzor skladišta i za sigurnost.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo