27°C
Mostar 30°C
Tuzla 28°C
Banja Luka 26°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

05.08.2020 / 17:31 BiH - BIHAMK

Saobraćaj otežan na dionici autoputa A-1 od kružnog toka Vlakovo prema Sarajevu

Saobraćaj otežan na dionici autoputa A-1 od kružnog toka Vlakovo prema Sarajevu
Foto: Vijesti.ba

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na autoputu A-1, dionici od kružnog toka Vlakovo prema Sarajevu, saobraća se otežano, jednom trakom, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog nestabilne vremenske situacije i lokalnih padavina, mjestimično je mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica), a vozila saobraćaju obilaznicama oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 5 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta Brčko-Bijeljina (od kružnog toka "Ilićka" do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo