18°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

05.08.2020 / 16:01 Ostali sportovi - Fer igra za fer djetinjstvo

Sportske igre mladih nastavljene u Orašju, Srebreniku i Velikoj Kladuši

Sportske igre mladih nastavljene u Orašju, Srebreniku i Velikoj Kladuši
Foto: Arhiv

Orašje, Srebrenik i Velika Kladuša u proteklom periodu bili su domaćini Plazma Sportskih igara mladih.

U okviru ovogodišnje BH Telecom Sportske igre mladih Turneje radosti bit će organiziran niz sportsko-zabavnih aktivnosti za djevojčice i dječake širom Bosne i Hercegovine, kroz koje će Igre proslaviti svoj deseti rođendan.

Aktivnosti će biti organizirane u 42 bh. grada, a pravo učešća na ovogodišnjim takmičenjima imaju dječaci i djevojčice 2005. godište i mlađi, saopćeno je iz Sportskih igara mladih.

Kao i prethodnih godina, mališane na terenima, osim takmičenja, očekuju i edukativne radionice, koje Igre organiziraju u saradnji sa svojim partnerima. S ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu, Igre i ove godine, uz finansijsku podršku USAID-a, realiziraju projekt "Fer igra za fer djetinjstvo".

Osim što su se takmičili, mališani su u ova tri grada učili i o važnosti očuvanja životne sredine i to kroz kampanju "Budi zakon, reci NE", koju Igre implementiraju u saradnji sa Fondom za okoliš FBiH.

U narednim danima, domaćini Igara bit će Sanski Most, Ključ, Tuzla i Gradačac. Sve ovogodišnje aktivnosti Plazma Sportske igre mladih realiziraju uz prethodnu saglasnost nadležnih institucija, te uz poštivanje svih propisanih mjera i preporuka.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo