14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

05.08.2020 / 15:26 Politika - Predsjednik HDZ-a BiH

Čović uputio čestitku u povodu 25. obljetnice 'Oluje'

Čović uputio čestitku u povodu 25. obljetnice 'Oluje'
Foto: FENA

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja".

Čović je čestitku uputio na ime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića te predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

"U ime Hrvata u Bosni i Hercegovini i u moje osobno ime ovim putem želim Vama i svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu, a posebno hrvatskim braniteljima, čestitati Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije 'Oluja'.

Ujedinjeni hrabrošću, požrtvovnošću i ljubavlju prema domovini, hrvatski su branitelji vojno-redarstvenom operacijom 'Oluja' zaustavili rat, ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini. Vječno praćena dubokom zahvalnošću, njihova nas žrtva podsjeća na snagu i hrabrost hrvatskoga čovjeka. Naša ljubav prema domovini se, u teškim trenucima za cjelokupan naš narod, pokazala jačom od neprijateljske mržnje", navodi se u čestitki.

Čović u čestitki ističe kako "primjer naših hrabrih branitelja ostaje uzvišenim uzorom i ustrajnim izvorom snage za nastavljanje borbe za slobodu hrvatskoga čovjeka".

"Borba koju su oni vodili tada traje i danas, iako u drugom obliku i vođena drugačijim sredstvima. To posebno poznajemo i osjećamo mi, Hrvati Bosne i Hercegovine, čija borba za jednakopravnost, slobodu ispoljavanja identiteta, očuvanje kulture i jezika, kao i izbora legitimnih predstavnika našeg naroda na svim administrativno-političkim razinama, još uvijek traje", navodi Čović u čestitki.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo