7°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

03.08.2020 / 13:03 Crna hronika - Akcija "Step"

Određen pritvor desetorici dilera droga iz Mostara

Određen pritvor desetorici dilera droga iz Mostara
Foto: FUP - Vijesti.ba

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), rješenjem Kantonalnog suda u Mostaru od 1. avgusta ove godine određen je pritvor u trajanju najduže do mjesec dana Admiru Demiroviću, Aldinu Demiroviću, Selimu..

...Demiroviću, Denisu Grahi, Goranu Oručeviću, Mirzi Šteti, Gordanu Marijanoviću, Danijelu Prci, Jasminu Kresi i Danijelu Peharu.

Spomenutoj desetorici je određen pritvor zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela "Organizirani kriminal", u vezi sa kaznenim djelom "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i kaznenim djelom "Teška krađa" Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Kantonalni Sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i pomagače, kao i da će ponoviti kazneno djelo za koje se terete, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, priopćilo je Kantonalno tužilaštvo Mostar.

U suradnji s Federalnom upravom policije (FUP Sarajevo) Kantonalno tužilaštvo HNK nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo