10°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

01.08.2020 / 12:44 Crna hronika - Banja Luka

Akcija "Skradin": Tri lica sprovedena u Okružno javno tužilaštvo

Akcija "Skradin": Tri lica sprovedena u Okružno javno tužilaštvo
Foto: Srna - Vijesti.ba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sproveli su danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili...

...eksplozivnih materija, tri lica inicijala D.D., G.S. i V.M.

RTRS nezvanično saznaje da se radi o Dobrivoju Damjaniću, Gorani Sredić i Vojislavu Makiviću.

Lica su slobode lišena u toku jučerašnjeg dana u okviru međunarodne policijske akcije kodnog naziva "Skradin", a zbog sumnje da je u prethodnom periodu lice D.D. nabavljalo opojne droge marihuanu, spid i MDMA, koju je prodavalo drugim licima na području grada Banja Luka i šire, dok je lice G.S. učestovalo u nabavci, prenošenju, skrivanju, proizvodnji i prodaji opojne droge. Lice V.M. se sumnjiči da je pravilo skrivene "štekove" predviđene za skrivanje opojnih droga za novčanu naknadu.

Lica se takođe sumnjiče da su u jednoj kući u Banjaluci posjedovali laboratoriju za uzgoj opojne droge marihuane, koju su koristili.

Prilikom pretresa objekata i vozila na tri lokacije, koje koriste osumnjičena lica pronađena je i privremeno oduzeta:

- opojna droga i to: zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank oko 20 kg, te određene količine praškastih bijelih materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge spid, MDMA i metaamfetamin,

- oko 8,5 kg eksploziva,

- 7 automatskih pušaka,

- 4 pištolja,

- 20 pakovanja tromblonskih nastavaka,

- više komada municije,

- oprema za laboratoriju za uzgoj opojne droge skank (lampe, ventilatori, gnojivo i dr.)

- 3 vozila,

- 11 mobilnih telefona,

- 1 laptop,

- novac i dr.

Podsjećamo da su u realizaciji akcije "Skradin" učestvovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, Јedinice Žandarmerije, te policijskih uprava Prijedor i Banjaluka, dok je akcija sprovedena u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Hrvatske.


(Vijesti.ba / RTRS)

Izdvajamo