10°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

01.08.2020 / 08:52 Košarka - NBA

Nurkić izjednačio lični rekord u važnoj pobjedi Portlanda

Nurkić izjednačio lični rekord u važnoj pobjedi Portlanda

Jusuf Nurkić se vratio u stilu takmičarskim utakmicama! U prvom meču Portlanda u nastavku NBA sezone nakon duge pauze, Bosanska zvijer je prosto blistala.

Njegovi Trail Blazersi ostvarili su veoma važnu pobjedu nad Memphis Grizzliesima, direktnim konkurentom za osmu poziciju na Zapadu (sedmoplasirani Dallas im je nedostižan) i to u produžetku, 140:135.

Portland je i u regularnom dijelu susreta mogao do trijumfa, ali je Carmelo Anthony promašio šut za trojku u zadnjem napadu nakon što je prethodno ubacio dvije trice sa istog mjesta. No, u dodatnih pet minuta Blazersi su ipak došli do zlata vrijedne pobjede.

Nurkić je bio sjajan. Za 33 minute u igri izjednačio je lični rekord u broju blokada (6) te još upisao 18 poena, 9 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte! Brojke bi sigurno bile još veće da nije zbog šest ličnih grešaka morao napustiti parket u finišu utakmice.

U njegovoj ekipi također su se istakli CJ McCollum (33 poena), Damian Lillard (29) i Carmelo Anthony (21), dok su u redovima Memphisa najbolji bili Jaren Jackson (33) i Ja Morant (22).

Grizzliesi su trenutno osmi u Zapadnoj konferenciji s omjerom 32-34, Blazersi su deveti sa 30-37.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo