16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

29.07.2020 / 17:19 Politika - Muhamed Fazlagić

Budžet i izbori će biti, izgubili HDZ i neodgovorna sarajevska opozicija

Budžet i izbori će biti, izgubili HDZ i neodgovorna sarajevska opozicija
Muhamed Fazlagić / Vijesti.ba
Predsjednik Građanskog saveza (GS) Muhamed Fazlagić pozdravio je usvajanje budžeta institucija Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Usvajanje budžeta institucija BiH omogućiti će održavanje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, čime je sprječen plan HDZ-a za potpunom opstrukcijom institucija države.

Pozdravljam usvajanje budžeta, te izražavan zadovoljstvo činjenicom da probosanske snage u vlastima nisu dopustile neprijateljima države da ukinu izbore, iako im je to bila zadnja namjera.

Smatram da je u ovom trenutku potrebno istaći da politički gubitnici nisu samo nastavljači UZP politike iz HDZ-a, nego i opozicioni krugovi okupljeni oko antisemitske stranke Narod i pravda, prije svega SDP i NS, koji nisu glasali za usvajanje budžeta institucija i omogućavanje izbora. Takav odnos prema državi zaista će ući u anale političke neodgovornosti prema državi. To nije nikakva ljevičarska politika, nego politka ravnodušnosti prema sudbini države Bosne i Hercegovine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo