15°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

29.07.2020 / 13:17 Politika - Poslanik SDS-a

Vukanović: Vitalni srpski interes je odlazak Dodika

Vukanović: Vitalni srpski interes je odlazak Dodika
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Rečennica člana Predsjedništva BiH da ko ne glasa za ono što on predloži Skupštini ustvari podržava Komšića i DŽaferovića govori o stvarnom motivu sazivanja posebnih sjednica Narodne skupštine RS – istakao je Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS.

Vukanović kaže da Dodik manipuliše javnosšću pred loaklne izbore sa istim temama koje vrti zadnjih 15 godina kako bi ponovo prevario gladne, obespravljene i ponižene građane Republike Srpske.

„Vitalni interes srpskog naroda je da sa političke scene ode Milorad Dodik, vitalni interes bošnjačkog naroda je da sa političke scene ode Bakir Izetbegović i vitalni interes Hrvata da s političke scene ode Dragan Čović. Tog dana će ovome narodu svanuti“ – naglasio je Vukanović.

Vukanović je upitao šta priča o PISA testovima znači radnicima hotela Bosna koji 3 mjeseca nisu primili platu.

„Dodik danas pred skupštinom glumi Srbendu a prije 10 dana je pred američkim ambasadorom poklekao i pristao na budžet BiH. Prije tri mjeseca ste usvojili odluku o zabrani glasanja u organima BiH a sada se tih odluka Dodikovi kadrovi ne pridržavaju“ – istakao je poslanik u Klubu SDS.


Vukanović je kazao da je čuvanje Dejtonskog sporazuma vitalni interes srpskog naroda.

„Kad je visoki predstavnik komadao SDS, SNSD je podržao inicijativu o osnivanju suda i tužilaštva BiH. Bili ste za osnivanje suda i tužilaštva na nivo BiH a sad se navodno protiv testiranja srednjoškolaca i u tome je vaša politička prevrtljivost“ – zaključio je Vukanović.(Vijesti.ba )

Izdvajamo