31°C
Mostar 35°C
Tuzla 32°C
Banja Luka 33°C
Bihać 32°C
Powered by Dark Sky

15.07.2020 / 22:58 Regija - Crna Gora

Ponovo incidenti i saslušanja u Budvi

Ponovo incidenti i saslušanja u Budvi
Foto: Arhiv / Vijesti.ba
Budvanska policija saslušala je, po prijavi pripadnika privatnog obezbjeđenja u Opštini Budva, zbog jutrošnjeg incidenta, Marka Carevića, koga je odbornička većina smijenila sa funkcije gradonačelnika, šefa njegovog kabineta Nikolu Jovanovića, ...

... predsjednika MZ Bečići Predraga Draga Ivanovića i Dragana Đurovića, saopšteno je iz policije.

Protiv njih je privatno obezbjeđenje, zbog pokušaja nasilnog ulaska podnijelo krivičnu prijavu, okrivljujući ih za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Carević i Jovanović su nakon saslušanja pušteni i protiv njih će policija podnijeti prekršajne prijave. Ivanović i Đurović su zadržani i njih će, uz konsulataciju sa Osnovnim državnim tužilaštvom, večeras saslušati dežurni tužilac.

Iz Uprave poolicije su saopštili da su jutros, nakon incidenta koji se dogodio ispred zgrade Opštine Budva kada je više osoba pokušalo nasilno da uđe u zgradu Opštine, pripadnici obezbjeđenja angažovani na obezbjeđenju ovog objekta podnijeli prijavu protiv četiri lica Centru bezbijednosti Budva.

U Budvi već sedmicama traju neredi i hapšenja oko preuzimanja vlasti nakon što se jedan odbornik predomislio i prešao u suprotan "tabor" čime je vlast dva mjeseca uoči izbora u toj opštini preuzela Demokratska partija socijalista (DPS) Mile Đukanovića. Do tada je gradom skoro četiri godine rukovodila koalicija DF-a i Demokrata i oni svog doskorašnjeg odbornika i DPS optužuju za političku korupciju.

Neredi, hapšenja, tenzije u Budvi zbog spora oko rukovođenja gradom doveli su tu opštinu u svojevrsnu blokadu usred ljetnje turističke sezone, prenosi beta.

Dok se smjenjena i nova gradska uprava međusobno optužuju za nezakonite postupke, policija i obezbjeđenje danima čuvaju zgradu opštine i dozvoljavaju ulazak samo onima koji su na spisku.

U spor u Budvi se uključilo se i Specijalno tužilaštvo koje neke od bivših funcionera na čelu sa Draganom Krapovićem, funkcionerom Demokrata, koji je jedno vrijeme bio i gradonačelnik, tereti da su organizovana kriminalna grupa koja je planirala blokadu saobraćajnica i institucija tokom nereda oko preuzimanja vlasti.

Opozicija ali i dio nevladinog sektora optužnicu smatraju čisto političkom.

Lokalni izbori u Budvi i u još tri opštine (u Gusinju, Andrijevici i Kotoru) zakazani su za 30. avgust i održat će se istog dana kada i redovni parlamentarni.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo