6°C
Mostar 9°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

15.07.2020 / 21:41 Fudbal - Serie A

Calhanoglu vodio Milan do pobjede, Napoli kiksao u Bologni

Calhanoglu vodio Milan do pobjede, Napoli kiksao u Bologni
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Fudbaleri Milana slavili su u 33. kolu protiv Parme rezultatom 3:1, dok je Napoli remizirao na gostovanju Bologni (1:1).

Milan je i dalje nepobjedljiv nakon pauze zbog korona virusa, a Rossoneri su danas bili bolji rezultatom 3:1 na svom terenu protiv Parme.

Ipak, nije sve tako dobro bilo za Rossonere u prvom dijelu jer je Jasmin Kurtič pogodio u samom finišu poluvremena za vodstvo gostiju.

No, u nastavku mnogo bolja igra domaćih i preokret za nova tri boda. Prvo je divan gol postigao Franck Kessie u 55. minuti, da bi Alessio Romagnoli donio preokret samo četiri minute kasnije. Konačnih 3:1 postavlja Hakan Calhanoglu u 77. minuti.

Vrijedi napomenuti i da je bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić odigrao nešto više od 10 minuta u domaćem timu.

Kostas Manolas je doveo Napoli na samom startu utakmice u vodstvo protiv Bologne, ali je Musa Barrow pogodio za 1:1 u 77. minuti, tako da su dva tima podijelila bodove.

Najmanje drame bilo je u Đenovi gdje je Sampdoria rezultatom 3:0 bila bolja od Cagliarija. Federico Bonazzoli je bio dvostruki strijelac za domaćina, a još jedan gol dodao je Manolo Gabbiadini.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo