19°C
Mostar 18°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

15.07.2020 / 17:55 Obrazovanje - Kanton Sarajevo

Nastavak učešća Odbora za inkluzivno obrazovanje u izradi propisa

Nastavak učešća Odbora za inkluzivno obrazovanje u izradi propisa
Foto: FENA

Na sastanku ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo (KS) Anisa Krivića s predstavnicima Koordinacionog odbora udruženja osoba s invaliditetom KS, koji su ujedno članovi Odbora za inkluzivno obrazovanje, doneseni su zaključci o nastavku učešća članova tog odbora u izradi propisa iz oblasti obrazovanja, koji su kao reformski procesi u ovoj oblasti započeli u Kantonu.

Potvrđeno je zajedničko razumijevanje važnosti uloge i zadatka Mobilnog stručnog tima Kantona Sarajevo i asistenata u nastavi, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

Također je dogovoreno da „Indikatori za praćenje implementacije inkluzivnog obrazovanja u skladu sa članom 24. UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom“ budu prezentirani zastupnicima u Skupštini Kantona te da budu poduzete druge neophodne mjere kako bi započela njihova primjena u području zakonodavstva, planiranja budžeta te učenja i učešća djece s invaliditetom.

Tema ovog sastanka je bila saradnja Ministarstva i Odbora u oblasti primjene člana 24. UN-a Konvencije o pravima osoba s invaliditetom te zajedničko rješavanje izazova s kojim se susreću djeca i mladi s invaliditetom u inkluzivnoj nastavi.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo