6°C
Mostar 9°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

14.07.2020 / 13:26 Kultura - Općina Centar

U petak predpremijera multimedijalnog performansa „Hadžera“ u Centru kulture i mladih

U petak predpremijera multimedijalnog performansa „Hadžera“ u Centru kulture i mladih
Foto: Vijesti.ba
JU Centar kulture i mladih Općine Centar premijerno će izvesti multimedijalni performans „Hadžera“ u režiji Rijada Ljutovića, posvećen žrtvama ratova u BiH i genocida u Srebrenici.

Predpremijera predstave će biti izvedena u petak 17. jula 2020. godine u 20 sati na sceni u Jelićevoj, a premijera je planirana za 24. juli 2020. godine, također u 20 sati.  

Performans „Hadžera“ je spoj glume, plesa i muzike, te prikazuje dijagonalu stradanja bošnjačkog naroda u ratovima koji su zadesili naše prostore. Sadrži niz ispovijesti ispričanih kroz monološke forme stradanja bošnjačkog naroda iz cijele Bosne i Hercegovine.

„Hadžera“ je potresna i emotivna priča o dva srebrenička cvijeta iz različitih vremenskih okvira, ispričana tihom patnjom i drhtavim glasovima nečijih nesuđenih, od zločinačke ruke zaustavljenih, supruga, majki, dobrih sestara…

Dvije čiste duše se susreću negdje gdje boli nema i gdje je smrt olakšanje, pripovijedajući svoje patnje i stradanja svakome ko želi da ih sluša.

Ulaz na predpremijernu i premijernu izvedbu je besplatan. Broj mjesta u sali je ograničen zbog trenutne epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom.

Ulaznice se mogu rezervirati pozivom na telefonski broj 033 232-595 ili putem web stranice www.centarkulture.ba.




(Vijesti.ba)

Izdvajamo