8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

13.07.2020 / 17:33 Regija - Ministar unutarnjih poslova RH

Božinović: Ako ne bude prihvaćena neka mjera bit će sankcija

Božinović: Ako ne bude prihvaćena neka mjera bit će sankcija
Davor Božinović / Vijesti.ba
Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske  i voditelj Stožera Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak kako će biti sankcija ukoliko ne bude prihvaćena neka mjera.

"Temeljni pristup je i dalje obavještavati javnost, nije tolika poanta u kaznama, međutim imat ćemo i primjenu određenih sankcija ako se pokaže da nije prihvaćena neka mjera, ali se nadamo da do toga neće doći'', rekao je.

 Na pitanje kako će se kontrolirati nošenje maski, voditelj Stožera Davor Božinović odgovorio je da će se neke mjere, osim lokalno, morati primjenjivati i na razini cijele države.

 ''Rukovodimo se time da je jesen razdoblje u kojem bismo se mogli suočiti s većim izazovima kad je u pitanju širenje korone, možda i težim simptomima bolesti. Zbog toga ovo razdoblje moramo iskoristiti kako bi stekli navike koje će nam biti neophodne kada dođe jesen", poručio je Božinović.

Istaknuo je da veliki trgovački centri imaju zaštitarske službe pa ne bi bio problem ne pustiti unutra kupce bez maske, dok male trgovine ne smiju poslužiti nikoga tko dođe bez maske.

"Nema toliko policije ni inspekcija koje mogu pokriti sve, međutim apeliramo na svijest. Apeliramo na sve da pozovu 112 ili policiju ako treba intervenirati", rekao je Božinović, prenosi Hina.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo