8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać °C

13.07.2020 / 17:01 Politika - Kolegij

SDA: Imenovanja mora pratiti redoslijed isticanja mandata

SDA: Imenovanja mora pratiti redoslijed isticanja mandata
U Sarajevu je danas održana sjednica Kolegija SDA, na kojoj je ova stranka donijela tri zalljučka.

SDA je pozivala a hitnu implementaciju dogovora stranačkih lidera održanog u Lukavici, s ciljem usvajanja budžeta i održavanja izbora, kao i imenovanja novog ministra sigurnosti te rukovodilaca državnih agencija u kojima je provedena konkursna procedura, kako bi se deblokirali procesi i osigurao fukcionalan rad državnih institucija i agencija.

- Redoslijed imenovanja mora pratiti redoslijed isticanja mandata, navode iz SDA.

Iz ove stranke su osudili odluku hrvatskih vlasti o uvođenju restrikcija samo za dio građana Bosne i Hercegovine, koja je vođena isključivo necivilizacijskim kriterijem etničke diskriminacije, a ne bilo kakvim argumentima zdravstvene struke.

- Najbolji odgovor na ove nevjerovatne postupke hrvatskih vlasti dali su sami građani Bosne i Hercegovine, koji su odlučili da vrijeme godišnjih odmora provedu u bh. ljetovalištima i na taj način pomognu spašavanju domaćeg turizma, navode iz SDA.

SDA je podržala dogovor koji su Denis Zvizdić,  Fahrudin Radončić i Dragan Čović postigli sa predstavnicima poslodavaca, sa ciljem usvajanja zakona iz oblasti javnih prihoda, privrede, rada i zapošljavanja, koji bi doveli do stvarnog rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo