15°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

13.07.2020 / 11:44 Crna hronika - Pojačane kontrole

U Prijedoru tokom vikenda kažnjeno 37 pijanih vozača

U Prijedoru tokom vikenda kažnjeno 37 pijanih vozača
Foto: Arhiv
Trideset sedam vozača sankcionisano je prethodnog vikenda zbog vožnje u alkoholisanom stanju, tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području Prijedora.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Prijedor, od ukupnog broja kontrolisanih, 37 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

"Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, prema osam vozača primjenjena je mjera zadržavanja lišenjem slobode, u trajanju do 12 časova", naveli su iz PU Prijedor.

Tokom akcije, sankcionisano je i 28 učesnika u saobraćaju, zbog počinjenih drugih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, koji nisu bili akcenat kontrole.

U cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja i smanjenja saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju na putu, da u saobraćaju ne učestvuju pod dejstvom alkohola odnosno da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo