27°C
Mostar 32°C
Tuzla 28°C
Banja Luka 29°C
Bihać 29°C
Powered by Dark Sky

13.07.2020 / 10:53 Ostali sportovi - U dobroj formi

Tanović pobijedila na UCI C1 utrci u Srbiji, slijedi odbrana državne titule

Tanović pobijedila na UCI C1 utrci u Srbiji, slijedi odbrana državne titule
Foto: Vijesti.ba
Najbolja bh. biciklistkinja, četverostruka balkanska i jedanaestruka državna prvakinja Lejla Tanović odnijela je pobjedu na UCI C1 utrci u Srbiji te osvojila 60 UCI bodova.

Za našu takmičarku ovo je bila prva utrka nakon pet mjeseci pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa. Međutim pobjedom je pokazala da se nalazi u dobroj formi uprkos otežanom treningu radi sigurnosnih restrikcija.

"Izuzetno sam sretna što sam imala priliku da vozim utrku nakon pauze od pet mjeseci ali i formom koju sam pokazala na svojoj prvoj utrci. Dosta vremena posvetili smo treningu tehnike na terenima sa kojima se rijeđe susrećem, a zbog čega sam osjetila veliki napredak na ovoj stazi koja je bila suha i rastresita. Sigurno da je ovo težak period za profesionalni sport, ipak ja sam tokom karantene održavala svoj trenažni proces na visokom nivou tako da sa samopouzdanjem ulazim u ovu sezonu" rekla je Lejla Tanović.

Tanović narednog vikenda brani titulu prvakinje na državnom prvenstvu koje će se održati u Bihaću, a nakon toga nastavlja sa pripremama za septembar mjesec kada je Svjetska biciklistička federacija zakazala najvažnija takmičenja, odnosno svjetska i evropska prvenstva.

"Lejla je pokazala iznimnu psihičku stabilnost tokom posljednjih mjeseci u kojima je uspjela da ispuni sve trenažne zadatke. Iako smo često morali da adaptiramo naš trening uspjela je da popravi određene segmente i napreduje. Na utrci je preuzela vodstvo od prvog kruga te iskusnom vožnjom odnijela pobjedu i time pokazala da smo na dobrom putu da ostvarimo naše ovosezonske ciljeve", rekao je za kraj selektor Amar Njemčević.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo