0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

13.07.2020 / 07:59 Politika - Lider SNSD-a

Milorad Dodik: Pukao dogovor o imenovanjima

Milorad Dodik: Pukao dogovor o imenovanjima
Foto: AP

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je dogovor o imenovanjima pukao i da ne zna da li će biti usvojen budžet BiH.

Dodik je rekao da sada ne zna da li će biti usvojen budžet BiH i da više ništa ne može da kaže sa sigurnošću, jer je BiH potpuno neuspješna, propala zemlja.

On je naglasio da se na nivou BiH jedino može dogovarati i tako dolaziti do rješenja, pa između ostalog i za budžet, a imenovanja ne treba posmatrati kao neko "uhljebljenje" već kao princip nacionalne politike.
Podsjetivši na sastanak SNSD-a, HDZ-a i SDA, prošle sedmice u Istočnom Sarajevu, Dodik je rekao da je dogovoreno da budu imenovani svi oni koji su prošli procedure.

- HDZ je rekao da prilikom konačnog izbora neće podržati prijedlog SDA za ministra odbrane Selmu Cikotića i direktora obavještajne agencije, a onda, da bi se sve zakoplikovalo, (Bisera) Turkovićeva je rekla 'nećemo podržati HDZ, hoćemo SNSD'. Vjerovatno s namjerom da zavadi, jer to su male igre koje pokušavaju da nametnu da naprave velike priče - rekao je Dodik za ATV.
Dodik je naglasio  da ih na nivou RS čeka perod političke borbe za status Republike Srpske zbog čega je potrebno da se oko toga okupe sve političke snage u RS.

On je rekao da je zato kreirana koalicija koja sada nosi dvije trećine podrške Vladi i okupljena je u parlamentu Republike Srpske i dodao da će sa tim koalicionim kapacitetom, kada se smiri situacija sa virusom korona, ući u promjenu Ustava, eliminisati sve probleme u vezi sa njegovom zloupotrebom i osnovnom strukturom kao što je na primjer Vijeće naroda, koje je nametnuo visoki predstavnik.

- Cilj nam je da dođemo do novog ustava u kome ćemo učiniti još efikasnijom, transparentnijom i bržom Republiku Srpsku - rekao je Dodik i dodao da je drugi dio te političke borbe ovo što se dešava na nivou BiH.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo