8°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

11.07.2020 / 12:48 BiH - Mostar

Skok bez aplauza u znak sjećanja na žrtve genocida

Klub skakača u vodu Mostari organizovao je kao i svih dosadašnjih godina skok bez aplauza sa Starog mosta u znak sjećanja i poštovanja prema žrtvama genocida u Srebrenici.

Skok je izveden u 11:07 što simboliziralo današnji datum – 11. juli, dan koji se dugo obilježava kao dan sjećanja na žrtve genocida.

- Skok bez aplauza je najmanje što možemo učiniti na ovaj tužni dan. Ovo je počast za sve poginule u geniocudu u Srebrenicu. Samo u tužnim danima skokovi ne dobijaju aplauz. Od prestanka rata do danas to radimo. Skakali smo sa ostataka mosta, kao i sa obnovljenog Starog. To ćemo raditi uvijek. Da se nikad nikom ne ponovi Srebrenica, rekao je glasnogovornik Kluba skakača sa Starog mosta.

Podsjećamo, sinoć je na Starom mostu u organizaciji Centra za mir sijao cvijet Srebrenice, a iz ove institucije ponovo je zatraženo da se konačno usvoji Zakon o zabrani negiranja genocida.

Danas se na Starom mostu bez obzira na pandemiju koronavirusa okupio veći broj građana Mostara koji su odali poštu ubijenim Srebreničanima.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo