9°C
Mostar 11°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

11.07.2020 / 11:37 BiH - Potočari

Poruke pape Franje povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida

Poruke pape Franje povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida
Foto: Vijesti.ba

Nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH pročitao je danas u Memorijalnom centru u Potočarima poruku rimokatoličkog poglavara, pape Franje, upućenu povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

- Dok obilježavamo 25. godišnjicu užasnog masakra u Srebrenici, njegova svetost, papa Franjo zamolio me da vam prenesem da je duhom s vama, članovima Predsjedništva, sa porodicama koje još uvijek u sebi nose ožiljke ove užasne tragedije - rekao je Pezzuto.

U molitvi za vječni smiraj žrtava ovog brutalnog nasilja, kako je naveo, papa je izrazio nadu da će BiH nastaviti sa čuvanjem sjećanja, prenose Vijesti.ba.

- Nažalost, mržnja koja je doprinijela ovakvom krvoproliću i dalje je prečesto prisutna u različitim dijelovima svijeta. Izražavamo nadu da će je zamijeniti djela onih koji teže da izgrade bolju budućnost, svijet mira za generacije koje dolaze kroz dijalog razumijevanja i uvažavanja drugih. Tokom ove časne i uzvišene prilike, papa članovima Predsjedništva i svim narodima u BiH želi snagu i mir, uz Božiji blagoslov - dodao je Pezzuto.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo