8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

11.07.2020 / 09:33 Regija - Protest u Srbiji

Beograd: Novi sukobi prosvjednika i policije

Beograd: Novi sukobi prosvjednika i policije
Foto: RTS
Prosvjed u Beogradu, koji je u petak navečer počeo mirnim okupljanjem ispred Skupštine Srbije, nastavljen je sukobima s policijom, a završen četrdesetak minuta poslije ponoći kad su prosvjednici potisnuti i otjerani iz središta Beograda.

Premda je prosvjed počeo mirno, uz vidno manje policije i prosvjednika u odnosu na prethodne tri večeri, sukobi su počeli oko 21 sat kad je skupina od stotinjak agresivnih prosvjednika srušila metalnu ogradu i pokušala ući u parlament.

Policija je reagirala postavljajući kordone ispred parlamenta, situacija se potom primirila, ali ne zadugo te su uslijedili sporadični sukobi i naguravanja, da bi policija na sve veću agresivnost pojedinih skupina prosvjednika reagirala bacajući suzavac.

Sporadični sukobi potrajali su dok policiji nije stiglo pojačanje, kada su, naizmjence ispaljujući suzavac, s vozilima "hummer" i formiranim kordonima počeli potiskivati prosvjednike duž prometnica izvan središta grada.

Akcije policije potrajale su do četrdesetak minuta poslije ponoći, kada su svi prosvjednici potisnuti izvan središta grada, javlja Hina.

Tijekom prosvjeda uhićeno je i ozlijeđeno više osoba, među njima najmanje dvojica policajaca i žandarma, te dvoje fotoreportera agencije Beta, dok je u naguravanju ispred parlamenta skupina agresivnih prosvjednika otjerala nekolicinu novinara, fotoreportera i snimatelja, te napala ekipu televizije N1.

Prve dvije večeri prosvjeda također su obilježili sukobi policije i prosvjednika, dok je treća večer protekla mirno jer je većina prosvjednika sjedila na ulici i pločnicima, da bi četvrte večeri ponovo izbili sukobi.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo