17°C
Mostar 21°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

10.07.2020 / 17:18 BiH - Sastanak u Zagrebu

Grlić Radman i biskup Komarica za što bolji položaj Hrvata u BiH

Grlić Radman i biskup Komarica za što bolji položaj Hrvata u BiH
Foto: MVEP RH - Vijesti.ba

Hrvatska će bezuvjetno nastaviti politiku koja teži što boljem političkom i društvenom položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini, rekao je u petak šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman primivši u Zagrebu banjolučkog biskupa Franju Komaricu.

U razgovoru o aktualnostima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a posebno o položaju Hrvata i katoličkih vjernika u Banjolučkoj biskupiji, biskup Komarica izrazio je nadu da će i nova vlada nastaviti pružati političku te financijsku pomoć Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Hrvatska će bezuvjetno nastaviti provoditi politiku koja teži ostvarivanju što boljeg političkog i društvenog položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini, rekao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova, prenosi Hina.

Hrvatska će i dalje biti najveći zagovornik interesa bosanskohercegovačkih Hrvata, ali i Bosne i Hercegovine unutar Europske unije, dodao je Grlić Radman.

Ministar je izrazio zahvalnost Katoličkoj crkvi i biskupu Komarici na kontinuiranu radu u svrhu očuvanja nacionalnog i vjerskog identiteta te kulturne baštine Hrvata u Banjolučkoj biskupiji.
(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo