8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

10.07.2020 / 14:17 Crna hronika - MUP HNK

Zbog teške krađe u Neumu uhapšen muškarac iz Zenice

Zbog teške krađe u Neumu uhapšen muškarac iz Zenice
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

Policijski službenici Policijske stanice (PS) Neum u srijedu, 8. jula, oko 10 sati uhapsili su osobu inicijala I. S. (1983.) iz Zenice zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "teška krađa", saopćeno je u petak iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Osumnjičeni se tereti da je u utorak, 7. jula, u noćnim satima nasilno provalio u apartman u ulici Mimoza u Neumu, te ukrao veći iznos novca i zlatnog nakita.

Provedenom kriminalističkom istragom policijskih službenika PS Neum osumnjičeni je priznao izvršenje kaznenog djela te su kod njega pronađene ukradene stvari, kao i predmeti koje je koristio pri provali.

Kriminalističko-operativnom obradom ispostavilo se da je osumnjičeni višestruki povratnik u vršenje kaznenih djela, te pravomoćno osuđivan za kaznena djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", "krađa", "teška krađa" i "pokušaj ubistva", za koja je dobio i odležao 13 godina zatvora.

Po okončanju kriminalističke istrage predmet će biti proslijeđen Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje, stoji u saopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo