14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

10.07.2020 / 11:06 BiH - Općina Centar

Sretnim mališanima Doma na Bjelavama obnovljeno igralište

Sretnim mališanima Doma na Bjelavama obnovljeno igralište
Foto: Vijesti.ba
Uspješno su okončani rekonstruktivni radovi vrijedni 20.000 maraka na ciciban igralištu Doma na Bjelavama. Ovoj informaciji posebno su se obradovali brojni mališani, štićenici Doma.

Naime, Javna ustanova "Centar za sport i rekreaciju", čiji je osnivač i glavni finansijer Općina Centar okončala je radove na rekonstrukciji ciciban igrališta u dvorištu Kantonalne javne ustanove “Dom za djecu bez roditeljskog staranja“.

Radovi su podrazumijevali uređenje kompletne rekonstrukcije, odnosno zamjenu podloge te postojećeg mobilijara kojeg čine kule penjalice, njihalice, ljuljačke, tobogani, vrteške i sl.

Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar sa Sabinom Špago, direktoricom JU "Centar za sport i rekreaciju" posjetio je igralište, nakon čega je predato na upotrebu štićenicima Doma na Bjelavama.

Tarik Smailbegović, direktor Doma, zbog svekolikog doprinosa, uručio je zahvalnice načelniku Ajnadžiću i direktorici Špago tokom njihove posjete.

JU “Centar za sport i rekreaciju“ planira i rekonstrukciju ciciban igrališta u Ulici branilaca Šipa gdje su započeli radovi na obnovi podloge, te mobilijara.

Ova Javna ustanova ima obavezu da održava 20 ciciban igrališta i jedan sportski teren na području Centra.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo