31°C
Mostar 35°C
Tuzla 32°C
Banja Luka 33°C
Bihać 32°C
Powered by Dark Sky

10.07.2020 / 10:40 BiH - Podržao akciju "Što te nema"

Nenadić: Prazni fildžani su opomena u ovom mjesecu tuge

Nenadić: Prazni fildžani su opomena u ovom mjesecu tuge
Foto: Vijesti.ba
Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić podržao je akciju prikupljanja fildžana za umjetničku postavku "Što te nema”, i time dao svoj doprinos ovom simboličnom projektu posvećenom žrtvama genocida u Srebrenici.

“Što te nema”, naziv je poznate putujuće izložbe koja se kreira od 8.372 fildžana, koji simbolizuju isti toliki broj žrtava genocida.

- Juli je tužan mjesec za svakoga iskrenog Bosanca i Hercegovca. Taj mjesec šutnje je vrijeme bolnog sjećanja na žrtve srebreničke tragedije. Izložba će nas uvijek podsjećati i na neispijenu bosansku kafu, na prazne fildžane koji upozoravaju i opominju da su mnoge supruge, majke, sestre, komšije, ostali uskraćeni piti kafu sa svojim najdražim. I ovom prilikom izražavam iskrenu sućut zbog gubitka njihovih najmilijih - poruka je premijera Nenadića.

U organizaciji Centra za postkonfliktna istraživanja i Memorijalnog centra Srebrenica- Potočari umjetnička instalacija "Što te nema" bit će postavljena danas u Memorijalnom centru, u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo