5°C
Mostar 11°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

09.07.2020 / 22:40 Regija - Srbija

Građani na provokacije: "Nećemo da rušimo Beograd"

Građani na provokacije: "Nećemo da rušimo Beograd"
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs
U nekoliko gradova Srbije - Beogradu, Novom Sadu, Vranju, Niš, Kragujevcu, Čačku, Zrenjaninu, Kruševcu i Kraljevu u toku je miran protest građana.

Oni su treći dan za redom izašli na ulice nezadovoljni stanjem u državi, aktuelnom vlašću i najavljenim novim mjerama za suzbijanje koronavirusa. U Beogradu se okupilo nekoliko hiljada građana, većina sjedi na platou ispred Skupštine Srbije.

Eksplozije pirotehničkih sredstava, poznatih pod nazovima “topovski udar” odjeknuli su na prostoru između Skupštine grada i Predsjedništva Srbije, ispred Pionirskog parka, u trenutku dok većina demonstranata pred Skupštinom Srbije sjedi i mirno protestuje već dva i po sata.

Grupa od desetak mladića sa rančevima i kapuljačama na glavi počeli su da provociraju i gađaju flašama okupljene demonstrante. Oni su ih pojurili ka parkiću pored Skupštine ka Kosovskoj, skandirajući “skinite kapuljače”.

“Nećemo da rušimo Beograd. Nećemo Vučića, nećemo Brnabićku, Lončara. Hoćemo ljekare da protestuju s nama, jer im nije dao adekvatnu opremu. Hoćemo ostavku svih iz vlasti. Nećemo da rušimo grad, došli smo da pokažemo koliko nas je. Hoćemo da policija stane uz narod. Narodna je policija, mi je plaćamo, služi narodu, a ne njemu”, poručio je preko megafona Nemanja okupljenim demonstrantima.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo