15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

09.07.2020 / 18:23 Crna hronika - Tužilaštvo Brčko distrikta

Brčko: Iz automobila pucao na kolonu sa navijačima Crvene zvezde

Brčko: Iz automobila pucao na kolonu sa navijačima Crvene zvezde
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
Tužilaštvo Brčko distrikta predložilo je, a Osnovni sud potvrdio jednomjesečni pritvor osobi čiji su inicijali M.D. /22/ iz Brčkog, osumnjičenom sa još jednom osobom za pokušaj ubistva iz vatrenog oružja navijača "Crvene zvezde", saopšteno je iz Tužilaštva.

M.D, koji je osumnjičen i za krivično djelo nedozvoljeno držanje vatrenog oružja ili eksploziva, pritvor je određen zbog opasnosti da će pobjeći, te uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove u krivičnom postupku.

Tužilaštvo distrikta vodi istragu protiv ove i još jedne osobe zbog sumnje da su se 20. juna u 14.00 sati na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, u mjestu Trnjaci, automobilom kojim je upravljao M.D. približili koloni vozila u kojoj su bili navijači Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" koja se kretala za Beograd, nakon čega je drugi osumnjičeni iz automatskog oružja nepoznate marke ispalio više metaka u pravcu kolone.

Usljed toga došlo je do oštećenja na oba vozila u koloni, puščano zrno je probilo vjetrobransko staklo zadnjeg vozila, te nanijelo povrede dvojici maloljetnih navijača "Crvene zvezde" iz Prijedora, pri čemu je R.D. teško povrijeđen jer ga je metak pogodio u vratni dio kičme.

Osumnjičeni je otkriven, uhapšen i jučer doveden u prostorije Tužilaštva distrikta, gdje ga je tužilac ispitao.

Tužilaštvo, u saradnji sa Policijom distrikta, nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu usmjerenu na dokazivanje krivičnih djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, te neodložno procesuiranje svih osumnjičenih, navedeno je u saopštenju.

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo