8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

09.07.2020 / 14:49 BiH - Dirljiv gest

Mlinarević direktoru Mercedesa darovala fotografiju iz tvornice u Srebrenici

Mlinarević direktoru Mercedesa darovala fotografiju iz tvornice u Srebrenici
Foto: Vijesti.ba
Ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević danas se sastala sa generalnim direktorom Mercedes Benza Wolfgang Karl Bremmom.

Tom mu je prilikom darovala fotografiju materijala pronađenih u devastiranoj tvornici Feros Srebrenica, nekadašnjeg proizvodnog giganta koji je radio kočione pločice za automobilsku industriju.



- U sklopu dana komemoracije 25.godišnjice Srebrenice u Češkoj Republici, uručili smo mu ovu sliku kao simbol vrijednih i umnih ljudi Bosne i Hercegovine prije rata, simbol izdržljivih i hrabrih heroja tijekom rata, i kao zalog za novu budućnost suradnje sa mladim, uspješnim kadrovima i tvornicama naše zemlje i naše privrede. Gospodin Bremm bio je iskreno dirnut i obradovan, a na poseban način jer mu je danas rođendan, da to nismo ni znali, objavila je Mlinarević i dodala:



- Proveli smo ugodno vrijeme u razgovoru o Bosni i Hercegovini i mogućnostima poslovne suradnje.  Fotografiju sam dobila od Bekira i Valentine iz Srebrenice, a s dirljivo ručno napisanom Mercedes "folderu", danas je zatvorila krug svog putovanja i visi u centralnoj zgradi Mercedesa.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo