16°C
Mostar 16°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

08.07.2020 / 23:32 Regija - Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Stefanović: Nasilje neizdrživo, policija bila uzdržana

Stefanović: Nasilje neizdrživo, policija bila uzdržana
Foto: N1-Vijesti.ba

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović obratio se večeras javnosti u jeku novih protesta u Srbiji. Stefanović je kazao da je policija bila suzdržana sve do trenutka dok im nije bio život ugrožen, u sukobima je povrijeđeno 10 policajaca

 

"Imamo situaciju koju možemo opisati kao potpuno ogoljeno nasilje i da se fizičkim obračunom nasilno preuzme vlast. Bez volje naroda, bez učešća na izborima. Ogoljenim apsolutnim nasiljem", kazao je Stefanović.

Poručio je da je policija ostala suzdržana iako su gađani teškim predmetima.

"Mogli ste da vidite od prvog trenutka, možda to nije bilo jasno dovoljno jučer, možda su pokušali da spinuju ali sam uvjeren da su građani Srbije i cijelog svijeta mogli da vide potpuno mirno i uzdržano ponašanje policije, koja je bila potpuno povučena. Trpjela je gađanje bakljama, ciglama, kamenicama teškim po 2-3 kilograma. Čak i kada su pogođene neke kolege, policija je i dalje bila uzdržana".

"Pored svega toga, policija je bila uzdržana. Krenuli su u intervenciju kada je nasilje postalo neizdrživo. Kada im je život bio u opasnosti. Tukli su ih ogradama, lopatama čak. Imamo video snimke da pokažemo šta je sve bacano na policiju. Cijeli dan su razni ljudi pozivali na nasilje", kazao je večeras u obraćanju medijima Nebojša Stefanović.(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo