14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

08.07.2020 / 21:58 Fudbal - Premiership

Manchester City u potpunosti dominirao protiv Newcastlea

Manchester City u potpunosti dominirao protiv Newcastlea

Odigrana su tri meča 34. kola engleske Premier lige, a fudbaleri Manchester Cityja upisali su očekivanu pobjedu nad Newcastleom rezultatom 5:0.

Sve je dobro počelo po Građane koji su u 10. minuti došli do vodstva. David Silva je odigrao u kazneni prostor za Gabriela Jesusa, a Brazilac ne propušta šansu.

Gotovo isti gol vidjeli smo u 21. minuti, samo su ovaj put akteri bili Kevin De Bruyne 18. asistencijom u ligi ove sezone i Riyad Mahrez realizacijom.

U nastavku još tri gola Građana, prvo autogol Federica Fernandeza, kao i sjajan pogodak Davida Silve iz slobodnog udarca u 65. minuti za 4:0. Konačan rezultat u nadoknadi je postavio Raheem Sterling.

Ekipa Burnleya nastavila je sa odličnim partijama i slavila je rezultatom 1:0 na gostovanju kod West Hama koji se očajnički bori za opstanak.

Jedini gol djelo je Jaya Rodrigueza u 38. minuti. U nastavku je gostima poništen gol Chrisa Wooda nakon VAR konsultacije.

Sheffield United je golom iz 93. minute stigao do pobjede nad Wolverhamptonom rezultatom 1:0. John Egan je nakon kornera glavom pogodio za povratak evropskih ambicija Uniteda.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo