17°C
Mostar 21°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

07.07.2020 / 22:40 Regija - Protiv Vučićevih novih mjera

Video: Haos u Beogradu, sukob policije i demonstranata

Video: Haos u Beogradu, sukob policije i demonstranata
Foto: Screenshot / Vijesti.ba
Stotine građana Srbije okupilo se kod zgrade srpskog parlamenta nakon najave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se vraćaju drastične mjere koje uključuju vraćanje višednevnog policijskog sata i zabrane okupljanja više od pet ljudi, i u zatvorenom i na otvorenom.

Kako javljaju reporteri Nova.rs policija je pendrecima posle desetak minuta izbacila demonstrante iz skupštine.Stotine građana Srbije okupilo se kod zgrade srpskog parlamenta nakon najave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se vraćaju drastične mjere koje uključuju vraćanje višednevnog policijskog sata i zabrane okupljanja više od pet ljudi, i u zatvorenom i na otvorenom.

Građani su zaustavili promet pored platoa ispred Narodne skupštine Srbije. Ljudi uzvikuju “Vučiću lopove”, "Vučiću pederu", “Ostavke”, "Izdaja", zvižde, a neki lupaju u lonce. Na prosvjedu pojavila se policija, a građani naizmjenično propuštaju vozila. Pojedinci viču i "Kosovo je srce Srbije", "Nećemo migrante", prenose agencije.

Oko 22:10 sati prosvjednici su krenuli prema zgradi parlamenta. Na platou pred zgradom Skupštine su upalili baklje i krenuli u proboj u zgradu. Nekima od njih to je i uspjelo nakon čega je intervenirala oklopljena policija.(Vijesti.ba)

Izdvajamo