9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

07.07.2020 / 11:23 Muzika i Film - Od 24. do 29. jula

Na ovogodišnjem OFF gledanje filmova iz automobila i ležaljki

Na ovogodišnjem OFF gledanje filmova iz automobila i ležaljki
Foto: FENA - Vijesti.ba

Omladinski Film Festival Sarajevo, koji će biti održan od 24. do 29. jula, uglavnom će biti prikazivan u sklopu otvorenih kina na području sarajevske općine Centar.

S obzirom na to da je Drive-In kino, koje je održano nedavno izazvalo veliki interes gledalaca, organizatori su odlučili da i u sklopu OFF-a prikazuju filmove za sve one koji ih vole gledati iz udobnosti svojih automobila, a i ovaj put će ono biti održano na istoj lokaciji - na parkingu u ulici Kotromanića, na Marijin Dvoru.

Osim Drive-In kina, OFF će predstaviti i Addiko Open Air Cinema, koji publici donosi vrhunski ugođaj gledanja filmova iz vreća za sjedenje i ležaljki, a lokacija ovog kina bit će otkrivena tokom nadolazećeg vikenda, saopštili su organizatori Festivala.

Dvanaesto izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo predstavit će nešto više od 35 filmova iz 12 zemalja svijeta, od čega je deset svjetskih i 15 regionalnih premijera.

Britanski film 'County Lines' će otvoriti Festival u petak, 24. jula prikazivanjem u sklopu ceremonije otvaranja u Pozorištu mladih Sarajevo, te u sklopu Addiko Open Air Cinema. Istu noć, program 'Velikih pet' otvorit će američki film 'Green Book, kazao je direktor OFF Kenan Musić.

Omladinski Film Festival realizuje se pod pokroviteljstvom Evropske unije u BiH, Vlade Kantona Sarajevo i pod posebnim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, te Ministarstva saobraćaja KS.

Glavni sponzor Festivala je BH Telecom, a ekskluzivni sponzor je Addiko banka, sapšteno je.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo