17°C
Mostar 22°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

07.07.2020 / 10:13 Crna hronika - Akcija policije

Hapšenje u Doboju, oduzeta droga i oprema za laboratoriju

Hapšenje u Doboju, oduzeta droga i oprema za laboratoriju
Foto: PU Doboj

Dobojska policija u saradnji s pripadnicima Policijske stanice Petrovo izvršili su pretrese na više lokacija na području Doboja i Petrova, te tom prilikom pronašli i oduzeli više predmeta koji se dovode u vezu s Krivičnim djelom "Novlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Prilikom pretresa kuće, pomoćnih objekata i putničkog automobila koje koristi S.S. policija je pronašla je i oduzela opremu za instalaciju laboratorije a koja služi za uzgoj Indijske konoplje, mobilne telefone, zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu ukupne težine od 22,76 g, bijelu praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Spid ukupne težine 0, 488 g, osam komada sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke Indijske konoplje i drugi predmeti.

"Navedeno lice je lišeno slobode i isto će nakon izvršene kriminalističke obrade uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu 'Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga', biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj", navodi se u saopštenju PU Doboj.
(Vijesti.ba)

Izdvajamo