18°C
Mostar 22°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

07.07.2020 / 08:49 Kultura - U naredne tri sedmice

Zoom večeri poezije Društva pisaca BiH

Zoom večeri poezije Društva pisaca BiH
Ilustracija

Od danas, u naredne tri sedmice  Društvo pisaca BiH će putam ZOOM aplikacije organizirati druženje i čitanje poezije recentnih autora, članova društva.

Prvi gost u utorak, 7. jula,  u 19.00 sati, bit će Mile Stojić, pjesnik, esejist, antologičar i novinski pisac.

Društvo pisaca BiH u saradnji sa Općinom Centar (Sarajevo) i UNDP-ijem pokrenulo je program „Čitaj i kreativno razmišljaj“.“ Program je predviđao gostovanja pisaca u srednjim školama i centrima za zdravo starenje na području općine Centar, ali je zbog pandemije koronavirusa jedan dio tih aktivnosti postao praktično neostvarljiv.

- Stoga smo se odlučili da  tokom jula  održimo devet Zoom gostovanja pisaca iz BiH. Trajanje svake Zoom sekcije je ne duže od sat vremena - ističu iz Društva pisaca.

U narednim danima stihove će osim Stojića, govoriti Ahmed Burić, Mustafa Zvizdić, Mehmed Đedović, Lidija Pavlović, Amir Brka,Tanja Stupar Trifunović, Asmir Kujović, Husein Hasković...

 Iz Društva pisaca BiH saopštavaju i da su  osvježili web stranicu,te se tamo mogu naći ne samo obavještenja vezana za rad Društva i njegovih članova, već i  novi sadržaji kao Poetske stepenice (mjesečno predstavljanje nekog od pjesnika/pisaca iz BiH, ali i svijeta), online čitanje časopisa Život, kao i elektronskih knjiga.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo